Fredagsfilmen: Måla istället för att kroma!

Trolleri, fusk eller äkta? Kan man verkligen måla dit ”krom” med en stor pensel? Döm själva.

Färgen flyter ut efter några sekunder och på filmen ser det precis ut som krom. Tyvärr har man valt att vertikalfilma (hålla mobilen vertikalt) under filmningen så två tredjedelar av bilden består av två svarta fält som annars skulle bidragit till högre skärpa.

Produkten verka sakna återförsäljare i Sverige och en lite burk kostar ett antal tusenlappar, men det kan ändå vara ett intressant alternativ till vanlig kromning som ju är en elektrolytisk process och inte helt gratis.

Fördelen med denna färg är att man kan rädda en bucklig tank som skulle vara svindyr att rikta inför en kromning eftersom man här kan spackla upp tanken och lägga på kromfärgen som vilken färg som helst.

Ett test av färgen som uppges vara oberoende kan man se på film nummer två som finns här nedan.

 

Fredagsfilmen: Måla istället för att kroma!
Fängelsestraff för vertikalfilmning? Undertecknad är i alla fall rejält trött på alla dessa bilder och filmer som tagits med mobiltelefonen när den hålls i vertikal position. Det ser bra ut i telefonen, men så länge vi inte ställer datorskärmar och tv-apparater på högkant kommer det att se ut som att titta på något genom en springa mellan två brädor i en ladugårdsvägg.

Här är en film där man testar produkten. Resultatet är kanske inte lika fantastiskt som i den övre fimen, men gör man rätt ser det väldigt bra ut. En stor fördel är att ytan inte behöver vara av metall.

Nu kan man ”kroma” en hel Saab Sonett eller en Chevrolet Corvette om man vill!

Scroll to Top