Nominera nu

Det finns gott om eldsjälar och klubbar som lägger ner oerhört mycket arbete på att hålla igång hobbyn och föra den framåt. Den internationella motororganisationen FIVA delar varje år ut tre kulturpriser och har precis börjat ta emot nomineringar till 2020 års pris.

Priserna delas ut i tre klasser: Forskning, Individer eller organisationer med ett brinnande intresse för hobbyn, samt utbildning/fortbildning.

Förra årets priser gick till ett forskningsarbete om Camillo Castiglionis (1879 – 1957) som bland annat var den största aktieägaren i BMW på 1920-talet. Norska Trondhejmsritet fick pris för sitt arbete med att återskapa motorcykelrallyt med samma namn vilket kördes åren 1919 till 1924. SchweiziskaInteressengemeinschaft Fahrzeugrestaurator (IgF) fick det sista av de tre priserna för sitt utbildningsprogram för fordonsrenoverare.

Nomineringar kan göras på länken nedan – observera att nomineringarna göra på engelska eller på franska – och alla är välkomna att nominera. Sista datum för nominering är den 31 augusti 2020.

Länk: FIVA:s kulturpris

Scroll to Top