Nostalgi: Mopedåterfallet – vilken moped fick dig på fall?

Tänkte i veckan på mopedåterfallet. Det vill säga den moped man köpte i vuxen ålder som fick en att fasta för veteranmopeder.

I mitt fall är återfallsmopeden en Crescent 1149 från 1962. Jag hade bestämt att jag skulle ha en madonnablå Raket redan innan jag hittat en till salu. Varför? Både form och färg andades 60-talet och ingen skulle kunna miss ta den för att vara något annat än en gammal moped. 

Raketen på bild är inte den första 1149:an jag ägt, utan den andra. Den första var ett ramsnett hopplock av delar mestadels från Raketer. Efter en sommar och en tur rakt in i ett staket fick den gå som reservdelar. Jag var nu mopedlös.

Nästa moped köpte jag av mopedentusiast i Njurrunda och det är den som ni ser på bilden ovan. Det är den mopeden som ger mig allra mest nostalgi och glädje. Det räcker faktiskt med att styra runt den på logen för att flinet ska bli extra brett. Den är helt enkelt starten på en mopedsamling, nörderi och en massa glädje. Den känslan kan ingen annan moped ge mig oavsett hur mycket bättre den än skulle vara.

Vilken var din återfallsmoped och har ni kvar den?

Josefine Andersson – Raketnörd och återfallsmopedist

Scroll to Top