Classic Motors nya projektbil – upplösningen

Vi ska alltså ta oss an denna Reliant Super Robin med en något dunkel historia och ett, om möjligt, ännu dunklare skick. Tids nog får vi ordning på även denna lilla miljöbil. 

Nyfiken på hur det går? Häng med i kommande nummer av tidningen där vi kommer att rapportera om hur projektet fortlöper. 

Inte prenumerant än? Klicka här!

Hur vi tänkte kring ledtrådarna? Jo, så här:

Ledtråd 1: Vi åker från Coventry där Jaguar byggs och åker mot Crewe där bland annat Rolls-Royce Silver Spirit och Ghost tillverkas. Men på vägen ligger Tamworth där Reliantfabriken låg. Tamworth har också gett namn åt en grisras som är särskilt lämplig för bacon.

Ledtråd 2: Classic Motors förra projektbil var en Saab som vi hade en del rostproblem med. Vår Reliant har glasfiberkaross och galvad ram. Det är också en sjuttiotalsmodell och är dessutom ganska liten, så den kompletterar chefredaktörens andra bilar årsmodellsmässigt (1960 respektive 1988). Att den dessutom är liten och får plats mellan dessa bägge bilar i garaget är en annan fördel. 

Ledtråd 3: Reliant kan ju översättas till tillitsfull och det är ju onekligen den här bilen. Tror vi. Och Robin är det engelska namnet på rödhake. 

Ledtråd 4: Tre spännband för att säkra lasten indikerar trehjuling. Eller hur? 

Ledtråd 5: Du har väl sett sketchen med Mr. Bean? Och bilen kallas ju av elaka tungor för The Plastic Pig. Och vi knyter ihop det hela med Tamworthgrisen igen.

Var det svårt? 

Rulla till toppen