Classic Motors nya projektbil – upplösningen

Publicerad

Classic Motors projektbil 2021 blev självklart (?) en Reliant Super Robin. Ett härligt brittiskt 70-talsfordon. Jag törs säga att vi köpte bilen osedd, så projektnamnet blev ganska naturligt "Grisen i säcken" då bilen i hemlandet kallas The Plastic Pig.

Vi ska alltså ta oss an denna Reliant Super Robin med en något dunkel historia och ett, om möjligt, ännu dunklare skick. Tids nog får vi ordning på även denna lilla miljöbil. 

Nyfiken på hur det går? Häng med i kommande nummer av tidningen där vi kommer att rapportera om hur projektet fortlöper. 

Inte prenumerant än? Klicka här!

Hur vi tänkte kring ledtrådarna? Jo, så här:

Ledtråd 1: Vi åker från Coventry där Jaguar byggs och åker mot Crewe där bland annat Rolls-Royce Silver Spirit och Ghost tillverkas. Men på vägen ligger Tamworth där Reliantfabriken låg. Tamworth har också gett namn åt en grisras som är särskilt lämplig för bacon.

Ledtråd 2: Classic Motors förra projektbil var en Saab som vi hade en del rostproblem med. Vår Reliant har glasfiberkaross och galvad ram. Det är också en sjuttiotalsmodell och är dessutom ganska liten, så den kompletterar chefredaktörens andra bilar årsmodellsmässigt (1960 respektive 1988). Att den dessutom är liten och får plats mellan dessa bägge bilar i garaget är en annan fördel. 

Ledtråd 3: Reliant kan ju översättas till tillitsfull och det är ju onekligen den här bilen. Tror vi. Och Robin är det engelska namnet på rödhake. 

Ledtråd 4: Tre spännband för att säkra lasten indikerar trehjuling. Eller hur? 

Ledtråd 5: Du har väl sett sketchen med Mr. Bean? Och bilen kallas ju av elaka tungor för The Plastic Pig. Och vi knyter ihop det hela med Tamworthgrisen igen.

Var det svårt? 

On
Off

10 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Lifanmotor som tappat gnistan

14 kommentarer

Bengor: Hej ! 56an: Nu är vi ute på överkurs. Skapa gärna en ny tråd och ställ där frågorna om dina motorsågar, innan någon tycker att vi hamnar för långt ut i universum...... Det du kallar...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206