Dela entusiastbilen

Dela entusiastbilen

Publicerad

Du skulle verkligen vilja köpa den där drömbilen, men du har kanske varken ork eller pengar att ta hand om den på egen hand? Då kan samäganderättslagen från 1904 hjälpa dig.

I dessa delningsekonomins tidevarv där bilpooler blir en allt vanligare företeelse (åtminstone i storstadsregionerna) är det inte konstigt att det även börjat dyka upp tjänster för delning av egendom. En av dessa tjänster heter CoOwnt.

Inte bara fordon
CoOwnt har tagit fasta på den över 100 år gamla samäganderättslagen och utvecklat en tjänst som reglerar samägandet av, till exempel, ett entusiastfordon. Att få till ett samägandeavtal är inte den enklaste sak i världen för en lekman och det är det som CoOwnt erbjuder.

– Vi har tagit juridisk expertis till hjälp och utvecklat tjänsten så att det ska vara enkelt för de som tillsammans vill äga något att komma igång, säger Roshan Pursharifi på CoOwnt.

Förutom det rent avtalsmässiga innehåller tjänsten också funktioner för att lägga in fordonsrelaterade kostnader så att alla delägare snabbt får en överblick över den gemensamma ekonomin. Givetvis finns också en kalender där delägarna kan boka bilen.

 

Camping som förr i världen.

Camping som förr i världen.

Samäger en campingbil
En av CoOwnts första kunder är Fero Orth, arkitekt på arkitektfirman Arkemi. Han samäger sedan i april förra året en Ford Tourneo tillsammans med några kamrater.

– Vi insåg att det skulle bli semester i Sverige under förra året och då var en campervan ett bra alternativ, men ingen av oss ville äga en egen. Vi undersökte möjligheterna att själva upprätta ett avtal mellan oss, säger han.

De kom då i kontakt med Roshan på CoOwnt.

– Det som är bra med deras tjänst är att man inte behöver ägna sig åt avtalsskrivning. Det har de redan gjort, säger Fero.

Kundanpassningar
Sedan Fero och hans kamrater klivit på tjänsten har det tillkommit en del funktioner.

– Vi har bett om några tillägg och det har fungerat bra, säger han.

Frågan är nu vilket fordon du skulle kunna tänka dig att samäga med några andra?

Klicka här om du vill läsa mer om tjänsten.

Kanske är en gammal Voisin din drömbil. Äg den tillsammans med någon eller några.

Kanske är en gammal Voisin din drömbil. Äg den tillsammans med någon eller några.

On
Off

8 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Lifanmotor som tappat gnistan

14 kommentarer

Bengor: Hej ! 56an: Nu är vi ute på överkurs. Skapa gärna en ny tråd och ställ där frågorna om dina motorsågar, innan någon tycker att vi hamnar för långt ut i universum...... Det du kallar...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206