Snart kopplar vi ur – och kopplar i!

Som de flesta besökare här på Classic Motors hemsida säkert har märkt så har det en längre tid dykt upp ett irriterande fönster där man ska klicka för ”samtycke”.

Anledning till detta har varit att vi på måndag den 9 maj kommer att flytta över hela hemsidan till en ny plattform som det heter i IT-branschen. Problemet (som vi har förstått) har berott på att vi från redaktionen har krävt att alla kommentarer från besökarna ska kopieras över till den nya plattformen – ett arbete som tydligen varit väldigt krävande. Under detta arbete har nuvarande hemsida gått på ”halvfart” en tid med vissa störningar som följd.

I dessa kommentarer finns oerhört mycket kunskap som bara inte får gå förlorad. Hur många kommentarer det rör sig om vet vi inte säkert, men undertecknad har till dagens dato svarat på närmare 7000 frågor sen starten vilket kan ge en fingervisning om att det rör sig om många tusen kommentarer som ska flyttas med.

Varför gör vi detta? Det finns fler anledningar än vad vi kan räkna upp idag, men nuvarande plattform anses vara föråldrad och kan inte göra de saker som vi vill ha på vår hemsida. Med den nya plattformen kommer man bland annat att kunna göra följande:

* Lägga upp bilder med högre upplösning. Som det har varit hittills så har upplösningen på nuvarande plattform varit för låg för exempelvis kopplingsscheman och liknade som kräver hög upplösning.

* Bifoga bilder till ”Fråga Experten” Detta är något som våra besökare har efterfrågat otaliga gånger.

* Sidan blir mer användarvänlig och det blir lättare att navigera.

* Sidan får en ”responsiv design”, vilket betyder att den ska anpassa sig automatiskt till alla sorters skärmar (mobil, läsplatta, dator).

* Sökfunktionen förbättras

Det är säkert fler saker som kommer att förbättras och vi kommer även kunna bygga ut den nya plattformen med fler funktioner när så behövs.

Hur kommer då hemsidan att se ut från och med måndag? I stort sett likadant som nu fast med en  bättre layout (tycker vi). Det enda som du som besökare behöver göra är att registrera dig på nytt. Sen ska allt vara som vanligt igen – fast bättre. Adressen till hemsidan kommer även fortsättningsvis vara www.classicmotor.se så alla gamla länkar hit kommer att fungera som förut.

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen till vår nya hemsida!

Rulla till toppen