Seriös sommarträff

Sommarträff 2022 är namnet på träffen där BMW Club Schweden och Svenska Saabklubben gemensamt ställer ut och kör på bana.

Det är andra året i rad för träffen och den häll som vanligt på Ring Knutstorp. Arrangörerna hade lagt ner ett seriöst arbete på förberedelserna och tagit fram ett träffpaket med dekaler, tablettaskar, nyckelband, påsar med mera med träffens eget emblem Intresset för träffen var stort och i runda slängar kom det dubbelt så många som förra året, eller cirka 500 bilar. Träffen bestod av två delar, dels en bilträff och dels bankörning där man kunde prova på banracing med den egna bilen eller åka med någon erfaren förare. I samband med detta kördes även klubbmästerskap för både klubbarna. På Sommarträff 2022 röstade medlemmarna i BMW Club Schweden fram Dan Hedins Saab 99 turbo till sin favorit medan medlemmarna i Svenska Saabklubben röstade fram Christer Erikssons BMW M3 cabriolet till sin favorit.

Ola Håkansson var snabbast i BMW Cup med sin BMW E36 Compact och Per-Ola Persson snabbast i Saabklubbens klubbmästerskap 2022 med en Saab 96.

Länkar:

Svenska Saabklubben

BMW Club Schweden

Redo för ett varv på banan
Rally är kanske mer förknippat med Saab än banracing och ett par gamla rallyjärn fanns på plats.
BMW 02 Club hade en egen hörna på träffen.
Alla pristagarna, både de som klubbarna utsåg internt och de som klubbarna röstade fram åt varandra.
Det känns som en riktigt seriös träff när klubbarna gemensamt tar fram prylar som dessa och delar ut till deltagarna.

Rulla till toppen