Sylvia I bäst i Monte

Segern i Rallye Monte-Carlo Historique 2023 gick till Schweiz och Lancia – bästa svenskar blev Peter Bergqvist/Annika Hogen i Renault 8 Gordinin Sylvia 1. (Bilden ovan)

För omkring en vecka sedan började Rallye Monte-Carlo Historique 2023 då ekipagen började leta sig till sina startplatser runt om i Europa. I lördags startade rallyt och natten till onsdagen kördes sista sträckan med målgång i Monaco efter cirka 36 mils tävling fördelat på 17 specialsträckor.

Tamas Pasztor och Peter Majoshzi i en ovanlig Renault 17 Gordini kom på 62 plats totalt, klassisk bild från hamnområdet i Monaco

Allra bäst gick det för schweizarna Claudio Enz/Cristina Seeberger i Lancia Fulvia vilka segrade totalt för Ilya Kashin/Boris Kostyrko i VW Scirocco och Giovanni och Tiziana Chiesa i en Alfa Romeo Guilia 1600.

Fiat? Inte alls – Stanislaw och Anna Postawka körde Zastava 1100 och slutade 5:a totalt.

Av de svenska ekipagen gick det allra bäst för Sylvia I, en Renault 8 Gordini som kördes av Peter Bergqvist/Annika Högen och hamnade på 85:e plats i resultatlistan. Systerbilen Sylvia II med Magnus Janard/Mats Grimme tvingades dock bryta.

Mikael Högström och Karl-Erik Bäckvall var näst bästa svenskar i Joginder Singhs gamla träningsbil, en PV 544 och slutade på en 100:e plats.

Magnum i alperna? Ferrari 308 med Enzo och Frederico Moroni slutade på en 65:e plats totalt

Svenska placeringar i Rallye Monte-Carlo Historique 2023

85 Peter Bergqvist(S)/Annika Hogen(S) Renault 8 Gordoni

100 Mikael Högström(S)/Karl-Erik Bäckvall(S) Volvo PV 544

149 Mauritz Lange(S)/Piotr Bany(P) Ford Escort MkII

163 Jocelyn De Rohan Willner(GB)/Klas Rior(S) Volvo Amazon 122S

217 Dan Allven(S)/Sven Johansson(S) Mercedes-Benz 350 SL

Magnus Janard(S)/Mats Grimme(S) Renault 8 Gordini (Brutit)

Bengt Lindell(S)/Tomas Lindell(S) Porsche 924 (Brutit)

Länk: Rallye Monte-Carlo Historique

Rulla till toppen