Efterlysning: Vad hände med P81027 sedan?

Vi fick ett brev från Gunnar Ternstedt i Lilla Edet som undrar vad som hände med hans ladugårdsfynd – en tidig Saab utan baklucka.

Så här skriver Gunnar:

På 1980-talet var jag och en bekant ute och paddlade kanot i Dalsland. Vi hade fyra småpojkar med oss och två kanoter.

Vid ett lyft mellan två sjöar gick vi över en gårdsplan med ett garage. Portarna var inte helt stängda och där inne i glipan såg jag ett tanklock. Nyfiken som jag är kunde jag inte låta bli att utforska lite närmare och fann då en mycket tidig Saab utan baklucka.

Jag gick då upp och knackade på i boningshuset. Ut kommer en äldre farbror. Jag frågade om Saaben och dess historia, alltmedan mina paddelkompisar släpade och bar på vår utrustning genom gården.

Det visade sig att han inte visste så mycket om Saaben mer än att det hade varit två äldre damer som äger den och bett att få ställa den där för många år sedan. Men som han sade: ”De är nog döda nu.”

Det intresse jag visade för Saaben gjorde att han till slut frågade om jag ville ha den. Förvånad tackade jag ja och sade att jag återkommer då vi paddlat färdigt.

Några dagar senare var jag uppe och hämtade dem. Min lada på cirka 300 kvadratmeter var full av mest engelska bilar, så jag fick låna en plats i en kompis lada. Där blev den stående några år. Under tiden kom polisen och gjorde en ursprungskontroll så att den gick att få in i registret igen.

Livet förändras och i slutet av 1980-talet behövde jag göra mig av med flera bilar, jag hade väl 17 objekt, så Saaben annonserades ut och såldes till en man i södra Sverige, tror det var i Skåne.

Det skulle vara intressant om någon känner igen sig eller Saaben och vet hur det gått med den.

Med vänlig hälsning

Gunnar Ternstedt i Lilla Edet

P.S. Bilen hade registreringsnummer P81027. Jag bodde på den tiden när affären gjordes upp i Romelanda norr om Kungälv.

Vet du vad som hände med bilen?

Hör av dig till oss på Classic motor (classic@classicmotor.se), så förmedlar vi kontakten.

Gunnars brrev och gammal fotostatkopia på Saaben.
Gunnars brev och gammal fotostatkopia på Saaben.
Rulla till toppen