Rekord i öppenhet

Hela fyra Borgward cabriolet på samma ställe – det är rekord på svenska träffar.

När Svenska Borgwardklubben hade sin träff i Hjo, helgen som gick, var uppslutningen god och kanske var det vädret som gjorde att det dök upp hela fyra stycken Borgward Isabella cabriolet. Modellen byggdes av karosserifirman Karl Deutsch och vanligast, om man kan använda de orden i dessa sammanhang, var att de byggdes på den vanliga limousinen. Här fanns cabriolet baserad på Isabella Coupé, ett exemplar som premiärvisades på träffen. Ägaren, Per-Anders Henriksson, fick pris för bästa renovering. Av de tre andra cabrioleterna ägdes en av Karsten Antelmann som kört från Berlin. Den fjärde cabrioleten var än mer långväga, och dessutom högerstyrd, och hade körts från Birmingham av Graham Mander och Georgie Foster.

Karl Deutsch byggde ett fåtal cabrioleter baserade på Borgward Isabella Coupé. För detta exemplar blev det både träffpremiär och pris för bästa renovering.
Svenska Borgwardklubben är öppen för märkena Goliath, Borgward, Hansa och Lloyd. Till träffens trevligaste bil valdes denna Lloyd Alexander Frua 1959 ägd av Claes Jägevall.
Rulla till toppen