September månads innehåll

Prenumeranterna har fått sin tidning. Vill du läsa om något av nedanstående, och inte är prenumerant, finns tidningen i butik från och med 14 september.

Osäker på var du kan köpa Classic motor? Kolla här: Försäljningsställen.

Ur innehållet

Volvo Duett 1966
Volvo var inte först med konceptet Volvos första egna kombi lanserades 1953, men de första kombimodellerna byggdes av karossörer redan 1949. Populariteten går inte att ta miste på.

Toyota Corolla 1991
En av världens mest sålda modeller Som åttaåring tyckte han att morföräldrarna skulle slå till på en röd Toyota, så det gjorde de. Nu har Micke Hansson väckt en riktig överlevare ur en tioårig dvala.

Solen dominerade på Solvalla De drygt 3 000 besökarna på Stockholm Car Meet kunde glädjas åt att regnet tog en omväg denna dag. 70-åringen Volvo Duett fick lite extra uppmärksamhet.

Sveriges mopedmästare korad Backtävling, mopedrace, damtur och olika typer av mopedslingor. På Mellstaträffen finns något för alla. Classic motor korade Sveriges mopedmästare 2023.

Lanchester Eleven Saloon 1937
Dubbelt upp av ett levande märke Alla som sett en Lanchester räcker upp en hand! Bilmärket är ovanligt, men existerar fortfarande. Lars Ahlner på Gotland äger två. Den ena rullar …

Som byggd för att frakta stenblock Det finns olika typer av potenta fossildrivna fordon som kan användas för att frakta stenar. Per Ericsson konstaterar att en Volvo T 24 från 1959 fungerar bra.

Heinkel Kabine 1956
En svävare? Nej, en trehjulig mc-bil Om du sett Telenors framtidsreklam i tv? Då har du också sett Elisabeth och Mats Anderssons bubbelbil som svävade fram genom stadsmiljön. Suggestivt.

Flanders 1911
En bilhobbyns pionjär går i mål Som 15-åring renoverade han en T-Ford redan innan Automobilhistoriska klubben bildades. Bosse Byman har sett det mesta – och är fortfarande mycket aktiv.

Det började med en leksaksbil En Rolls-Royce Silver Wraith från Dinky Toys – sedan var han smittad. Vi hälsar på hos Rohdins Classic Cars som hanterar mer än Bentley och Rolls-Royce.

Motorcyklar i massor till salu Ingemar Liljegren har samlat veteranfordon sedan 1971. Bilarna auktionerades ut tidigare i år. Nu är det dags för de cirka 90 motorcyklarna att få nya ägare.

Apollo 79C 1956
1950-talets motorcykeleffektkrig Apollo, Husqvarna, Monark och NV. Alla var med och slogs om mc-kunderna i mitten av 1950-talet. 0,2 hästkrafters skillnad kunde visa sig avgörande.

Nittio år senare på kortare bana I maj 1933 gick startskottet för Svenska Tourist Trophy-loppet i Hedemora. Det sista loppet kördes i juli 1958. I år firades 90-årsjubileet med ett uppvisningslopp.

Rulla till toppen