Fullt fart i Grängesberg – igen

Minns ni Gasoline Revival Grängesberg? Tyvärr blev det inga tävlingar 2023, men 3 augusti i år är det dags. Nu i ny regi.

Gentlemens Revival Grängesberg är det nya namnet på det som tidigare gick under namnet Gasoline Revival Grängesberg. Det räcker alltså att lägga GRG på minnet. Här nedan bjuder vi på några bilder från den senaste upplagan, 2022.

GRG är tävlingen för fordon tidigare än 1949 och hela evenemanget genomförs på en 1 200 meter lång asfalterad bana på Grängesbergs gamla gruvområde.

Arrangören, Tommy Nyberg i Ludvika, berättar att anmälningarna redan har börjat strömma in. Bland annat kommer Anders Magnusson från Kolsva att köra en Bugatti typ 51/R från 1931 medan Lars Petlund från Norge kör en Ford Speedster från samma år.

Så, boka 3 augusti för ett heldagsarrangemang. Kom gärna i en bil äldre än 50 år och klä dig tidsenligt så bidrar du på ett bra sätt till folkfesten. Förutom tävlingen kommer det nämligen att finnas ett par utställningsplatser: den ena för fordon från 1949 och tidigare och den andra för fordon 1950–1974.

Foto: Janne Andersson

Rulla till toppen