Elmia 2024

Till påsken hör såklart Custom Motor Show på Elmia och nu är det dags igen. Utställningen bjuder både på tradition och jubilarer som Ford Mustang 60 år och Saab 9000 40 år. Dessutom en mängd härliga originalbilar som denna Plymouth Roadrunner Superbird (bilden ovan), häftiga byggen och givetvis klubbar.

Utställningen öppnar på långfredagen den 29 mars, klockan 10.00 och har öppet varje dag ända till annandag påsk, den 1 april.

Mikael Andersson och Andreas Persson kopplar efter att ha byggt Svenska VW veteranernas monter. Som alltid ett snyggt bygge med genomtänkta detaljer som vita VW och sandstrand med tillbehör.

Ford Mustang firar 60 år och en av de allra mest ovanliga modellerna var 429 Boss. Endast 859 exemplar tillverkades och Ford drog en vals och uppgav effekten till blygsamma 375 hästar. Cirka 500 är ett mer rimligt antagande.

Även Saab firas, 9000 fyller 40. En av rekordbilarna från Talladegakörningen finns på Elmia.

Mopeden som inte fanns, men som kunde funnits. Kolla in Patrick Erikssons snygga Monark Scooterped bland tvåhjulingarna.  

Blå Lotus utan anknytning till varken Tintin eller Hergé. Denna Esprit är svensksåld och har bland annat specialbeställd röd inredning. Den som har kvar Classic Motor nummer 8 2020 kan läsa hela historien om bilen.

Stanley Dickens gamla Porsche 962 – japp, visst är det den. Numera i privat ägo och under påsken utställd på Elmia. Passa på för det kan dröja innan man kan kika närmare på en liknande bil igen.

Ford Transit, DeLorean och Opel Rekord Coupé väntar på att bli ordentligt uppställda.

Vi gissar att det blir full fart i ”Byhåla” under helgen. Fååården var på plats och Annas kiosk höll på att färdigställas när Classic Motor tittade förbi.

Ett av de mer udda byggena med skidor fram och larvfötter bak – kanske något för självaste jultomten att åka omkring i på Nordpolen? Snow Monster byggdes och ägs av Lars-Erik Lindberg.

Rulla till toppen