Uppdaterat: Vad kör du egentligen?

Självklart vet du vilket märke och vilken modell du kör. Frågan är snarare om du kör en säker bil. Gör du det?

Drygt 110 000 bilar som är i trafik är besiktningsbefriade, alltså äldre än 50 år. Och det är ett faktum vi ska vara glada för. Men det kräver också lite ansvar. Exakt hur skicket på din bil är vet förmodligen bara du, men det kanske ändå kan finnas en anledning att låta en oberoende part ta en titt på hur fordonet mår?

Minns vad teknikredaktör Lundberg skrev i Classic motor nummer 6 2023 om bromsarna på sin besiktningsbefriade Amazon. Därför slår vi nu ett slag för att låta ”besikta” även entusiastbilen.

Vi åkte därför till Bilbesiktningen i en Ford Taunus 17m från 1961 i tron att den var felfri. Den besiktades ju för all framtid i september 2020 och användes senast 2021. Tji fick vi, för visst fanns det saker att åtgärda. Vissa av dem svåra att upptäcka för lekmannen.

Bilprovningen erbjuder därför alla läsare av Classic motor rabatt på tjänsten Bilprovningens Veteranbilskontroll. Veteranbilskontrollen utförs på samtliga av Bilprovningens stationer. Rabattkod och villkor hittar du på sidan 42 i Classic motor nummer 5 2024.

Rulla till toppen