Fixad gummipackning

Tur var det fråga om. Eller öppna truten. På Classic Motor Marknad i Örebro kom Bengt Johansson från Köping fram till vårt stånd. I Classic Motor nummer 10-2007 skrev vi om hans fina motorcykel av det udda märket Calthorpe. Bengt hade själv gjutit några gummidetaljer, bland annat tankgummina till den hojen. Jag frågade om han hade några tips om gummipackningen till min baklampa. ”Jag kan göra en till dig” sa Bengt som är en pigg pensionär, ”skicka över en mall”.

Veckan efter satte jag igång med att rita av lampans konturer samt lutning mot skärmen. En originalpackning skickade jag också med för att Bengt skulle kunna få ett hum om fasonen.

14 dagar senare anlände en grå gummipackning med posten. Enormt snygg och den ser ut att passa. Innan jag vet säkert ska baklyktan lackeras i Vespans färg, sedan blir det montering.

Vid ett senare tillfälle hoppas vi kunna beskriva Bengts arbetssätt med hur han gör gjutformar med mera i ett reportage i tidningen. Kostnad i material för denna packning beräknar han till 150 kr.

Stort tack till Bengt!

Thomas

Rulla till toppen