Redaktionens macknostalgi

Sedan några år har han stått där i hörnet på redaktionen, lite skamfilad. Ljungman. Omlackad några gånger – fast med tveksamt underjobb. En bensinpump alltså. Eller dieselpump då, om vi ska tro den mjölkigt vita skylten för drivmedelssort, med bleknad skrift. Och får vi tro typskylten kom den blank och fin till någon svensk mack den sista april 1953. Undrar just var den stod?

När vi skulle piffa upp förlagets största konferensrum föll ansvaret på motortidningarna i kåken. En jättevepa med femtiotalsjänkare täcker nu ena långväggen och vad kan väl passa bättre i det fiktiva femtiotalet än en pump? Ljungman skruvades isär och skickades till ”Blomman” för blästring och lack i Koppartrans gula och svarta kulörer. Läckert!

Slutmonteringen skötte fyra femtedelar av redaktionen, påhejade av ”Professorn” från Wheels som stack in huvudet – och kameran …

Självfallet hade vi gått emot alla de råd vi själva brukar ge: ”fotografera alltid innan du skruvar isär”. Men så många delar är det ju inte på ett pumpskal så till slut såg det vettigt ut. Och jag lovar: vi ser inte alltid så fåniga ut som Professorns bild antyder. Jag lovar.

Jo! Det är säkert…!

Björn

Rulla till toppen