Sugen på brittiskt igen

På redaktionen har vi en liten inofficiell bildinsamling på gång. ”Små engelsmän där de hör hemma” heter serien och bilderna visar små engelska bilar bakom gunnebostängsel.

Idén kläcktes av Thomas och Björn som under en reportageresa i Halland plåtade en Triumph 1300 genom ett stängsel. Därefter började de dyka upp en efter en. Och jag drog mig till minnes en bild på en ledsen Triumph 2000 som jag hade på datorn. Förvisso inte liten men engelsk och bakom stängsel.

Det senaste bidraget hittade jag på ett industriområde i Uppsala. En Vanden Plas Princess 1100 från 1965 som står hos en bilfirma. Luften i bakhjulen är på rymmen och lacken är matt som sandpapper. Men ingen synlig rost och bara två ägare sen ny! Enligt bilregistret fick den körförbud för sex år sen. Undrar varför?

Den lilla bilköpardemonen hoppade genast upp på axeln och började viska i mitt öra; ”Den är säkert billig! Den ser ju fin ut! Den tar liten plats! Vilken kul uddabil!”
Visst vore det kul med en britt igen. I CVn finns sen tidigare en Morris 1800 (landkrabban) och en Triumph 2000. Och det luktar ju så gott om engelska bilar. Jag tror minsann att jag får berätta för den kära hustrun om att bilköpardemonen härjar igen. Hon brukar kunna jaga bort honom illa kvickt med besvärjelsen ”Gör Klart Lambrettan Innan Du Köper Något Nytt!”.

 Rickard

Rulla till toppen