En Ferrari behöver inte vara röd

Vi spurtar för fullt med nummer 2 2008 som vi har tänkt lämna till tryck innan jul. Lite som en röd tråd blir det med orenoverade fordon i extremt fint skick.

Först ut är en Mercedes 200 1975 med cirka 7000 mil på mätaren. Fast skicket gör att man kan tro att den bara gått en tiondel av sträckan!

Nästa är en obrukad Silverpil från 1959 som nuvarande ägare putsat upp till absolut nyskick. Såhär fin kunde alltså en Silverpil vara när det begav sig – inga nytillverkade delar här inte.

Den tredje orenoverade är en Jaguar XJ 4.2 C från 1975 som går i arv i samma familj. Idag är den inne på tredje generationen – fast den har bara gått 2500 mil.

Sen har vi också mixat upp med en fantastisk renovering och en skönt patinerad pärla. Björn Öhmans renoverade M.G. J2 från 1933 är ett exempel på brittisk sportighet à la trettiotal. Ivar Engerud har tagit en närmare titt på Prins Bertils gamla Ferrari 250 GT från 1958 med specialkaross av Pinin Farina (stavningen ändrades först 1959 till Pininfarina). Bilen är idag endast omlackad och är en riktig läckerbit i ljusblått!

Allt det blanka och fina balaseras upp med ett besök på en riktigt gammeldags bilskrot i Båstnäs. Och så fortsätter ju Jims serie om motorrenovering

Sen skriver vi också om Ford Focus! Fast kanske inte den modell som du tror…

Rulla till toppen