Åter på Raketbasen efter Mopedernas Woodstock

Vilken helg! Mopedernas Woodstock fyllde luften med blårök och 2-takts knatter från torsdag till söndag, men nu är mopederna och jag hemma igen. I år tog vi tog med tre mopeder. En 1250 CS även kallad haschmoppen, Monas tvåväxlade Compact 1248 (i mitten) och reservmopeden Monark 1273 (Stockholmarn).

Reservmoppen fick följa med på grund av att jag ännu inte hunnit testköra haschmoppen efter en mindre översyn och renovering och det var nära att Stockholmaren blev helgens huvudmoped.

Haschmoppen fick bland annat genomgå en bensintransfusion med Jim Lundberg som huvudmekaniker för att felsöka varför den gick så fett och flödade, vilket senare visade sig vara ett klantigt misstag av mig. Jag hade aldrig kontrollerat att det var rätt munstycke. Det visade sig att förgasaren hade ett Puchmunstycke som är 5 mm kortare än det som passar Sachsens Bingförgasare. Ibland missar man de allra lättaste felen och tänker för komplicerat.

Några marknadsfynd blev det också på Mopedernas Woodstock. Tre Bingförgasare (alltid bra att ha), en original växelkabel till Raket med fotväxelkonvertering, gummidamasker till F50, framgaffelkoppar till Husqvarna Silverpil och så en soppaslang för att kunna genomföra bensintranfusionen mellan Compacten och Haschmoppen.

För er som undrar, Haschmoppen gick som en dröm sen!

Åter på Raketbasen efter Mopedernas Woodstock
Marknadsfynd på Mopedernas Woodstock
Rulla till toppen