Körjournal: Dolda tillgångar

Körjournal: Dolda tillgångar

Publicerad

I Classic Motor kan ni läsa om redaktionens egna fordon. Robert Gustavsson har hittat dolda tillgångar i en MG 1100 eller Panda.

Märke: MG

Modell: 1100 "Pandan"

Årsmodell: 1964

Kört sedan sist: cirka 50 mil

Plus: Väldigt stabil väghållning

Minus: Inte så snabb – längre motorvägskörningar undviks

Övrigt: Byggd för att likna de engelska polisbilarna av typen Panda som började användas på 1960-talet.

Den numera inte så diskreta MG:n visade sig ha flera dolda tillgångar. En del smarta, andra kanske inte lika smarta.

Vid en kontroll under instrumentpanelen upptäcktes en kabel som inte verkade ha någon funktion. En närmare undersökning visade att kabeln gick till belysningen av askkoppen. Den trasiga lampan byttes och numera lyser det blått och fint igen, även om askkoppen numera är ersatt med handmikrofonen till polisradion.

Nästa tillgång visade sig sommarens första riktigt soliga dag då solskyddet fälldes ner. Minsann fanns det inte en hållare för radiolicensen. Det har inte behövts på bilar sedan 1969, men är ett kul tillbehör.

Sista överraskningen var säkringen till parkeringsljuset. Jag råkade nämligen smälla säkringen när jag monterade i en ny lampa i nummerskyltsbelysningen. Säkringen fanns inte i den ordinarie hållaren, men efter en del detektivarbete och demontering av kylargrillen hittades den i form av en hängsäkring under batterihyllan och för säkerhets skull nästan längst in mot blinkern (se bild längst upp) för att vara riktigt svår att upptäcka.

MG:n hade ett "blåljus" som original, nämligen som belysning till askkoppen.

Hållare för skattekvitto, adresslapp och radiolicens. Hur många har kvar det idag?

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Classic Motors månadsquiz – maj

7 kommentarer

anders.nordner: Heja B-O, fortsätt så!

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206