Körjournal: Ge mig ett handtag

Körjournal: Ge mig ett handtag

Publicerad

I Classic Motor kan ni läsa om redaktionens egna fordon.

Märke: Saab

Modell: 9000i "Snäckan"

Årsmodell: 1988

Kört sedan sist: Cirka 450 mil

Övrigt: Bilen håller mer än väl måttet både som extra bruksbil och som dragbil.

Plötsligt står du där med skägget i brevlådan, eller som i detta fall – med handtaget till bagageluckan i näven.

"Armen" som påverkar låset hade gått tvärt av och något nytt gick inte att finna. Inte heller ett begagnat visade sig. De få Saab 9000 av första generationen som fanns på skrotarna hade redan plundrats på denna del. Efter en del ytterligare letande och grunnande visade det sig att handtaget till en Saab 90 var tillräckligt likt för att agera ersättare.

Handtaget knackades ur och flyttades över till den gamla låskistan och problemet var löst på ett enkelt sätt. Redan nu börjar en del reservdelar till 1980-talsbilar bli en bristvara. Då gäller det att tänka lite annorlunda om du ska renovera bilen eller bara hålla din gamla pärla rullande. Eller som i det här fallet – kunna öppna bagageluckan.

Låsen såg olika ut men handtagen var tillräckligt lika för att passa. Rörsprintarna knackades ur och handtaget flyttades helt enkelt över till det gamla låset.

Den känns fortfarande helt okej som dragbil, både när det gäller biltransportsläp eller som här med en rejäl husvagn.

On
Off

11 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Classic Motors månadsquiz – maj

7 kommentarer

anders.nordner: Heja B-O, fortsätt så!

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206