Hundgöra

"Husse - du kom väl ihåg att köpa hundmat?" "Hrm...jo...mummel...fast först ska husse köra lite moped."

Hundgöra

Publicerad

Idag var jag in till "byn" för att hämta ekrar och fälgbana till "Projekt Victoria Luxus". På samma gång var det planerat att köpa torrfoder till en hungrig hund. I all iver över att få de efterlängtade delarna till mopeden så glömdes hundmaten helt bort.

Nåja, vi har vår lokala hundmatsförsäljare på några få kilometers avstånd så detta var ett utmärkt tillfälle att testa årets vintermoped, en Kreidler K50 från 1954, på våra moddiga vägar. Kreidlern har hyfsat grovnabbade däck, monterade av förra ägaren, och nu skulle de testas i skarpt läge.

Jodå, däcken fungerade på underlaget som bestod av ett antal centimeter lös och packad snö. Några oväntade sladdar blev det då vägen var hyfsat spårig vilket är lite läskigt när man möter bilar. Nåja, vad gör man inte för människans bästa vän. Dessutom är det barnsligt roligt att köra moped - oavsett årstid!

Jim Lundberg

On
Off

9 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Classic Motors månadsquiz – maj

7 kommentarer

anders.nordner: Heja B-O, fortsätt så!

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206