Jag har sprungit på pumpen…

En dag trillade det in ett vadderat kuvert. Ut trillar en cykelpump av äldre modell. I följebrevet berättar Håkan att han hade en Victoria Luxus en gång i tiden och hade kvar originalpumpen som han nu donerat till mig. Roligt! Den är lite bedagad, men det ska ju gå att fixa till. I ett huj stack jag till garaget för att se var pumpen ska sitta på min Luxus.

Vissa mopeder har pumpen på ramen, inklämd mellan två krokar. Andra har den på baksvingen med samma fästen. Men på en Luxus? Efter lite spanande hittade jag fästena – under pakethållaren! På vänster sida ska den sitta inklämd mellan två ”pluppar”.

Tack Håkan!

Jag har sprungit på pumpen...
Här sticker man in pumpen. På insidan av pakethållaren sitter två dolda fästen för en cykelpump. Man prickar in en spets i framkant och därefter lyfter man upp pumpen i bakkant och prickar in en till spets som passar i pumpens handtag. En fjäder i pumpens handtag ser till att den sitter stadigt. Den här vill jag ju inte tappa.
Jag har sprungit på pumpen...
Pumpen på plats. Den skymtar genom pakethållaren på vänster sida. Kul med originaltillbehör! (Även om jag hoppas slippa använda den)
Scroll to Top