Varmt om baken!

Ju större, desto bättre – så gick snacket på 70-talet när man skulle skaffa en värmade fäll till mopeden. Fördelen med den långa fällen var att den flappade upp i framkant av fartvinden och skyddade förarens ädla delar från isande vindar. Nackdelen var väl att den främre delen av fällen ganska snart blev impregnerad med oljeblandad bensin.

Min fäll var blå och hängde med så länge jag hade min första E-Type. Mopeden blev stulen en sommardag 1977 och då låg fällen hemma. Några år senare hamnade samma fäll i förarsätet på min Opel Olympia då den bilen saknade alla tillstymmelser till elektrisk stolsvärme.

Tills en dag… Jag kom ner till parkeringen och satte mig i bilen. Konstaterade att vänsterdörren var olåst. Märkligt – jag brukar inte glömma att låsa bilen. Stölden av min E-Type samt otaliga källarinbrott hade lärt mig att vara noga med låsning. Men efter att ha suttit i bilen någon minut så kom jag på det – jag hade haft inbrott i bilen och min blå fäll var stulen. Samt överdragsklädseln…

Men idag hämtade jag ett paket på postutlämningsstället – med en sprillans ny fäll! Vinterkylan är på väg och nu är jag beredd – igen!

Jim Lundberg

Varmt om baken!
Undertecknad med min första E-Type cirka 1977. Det är tidig vår och den blå fällen ligger på plats. Sen stals både mopeden och fällen med ett par års mellanrum.
Rulla till toppen