Lyckobubblan

Svart på vitt, eller snarare tvärt om, en VW både syns och hörs ordentligt i dagens trafik och sprider odelad glädje till alla och envar.

Lyckobubblan

Publicerad

I Classic Motor kan ni läsa om redaktionens egna fordon.

Det var länge sedan jag hade en VW, men det kändes riktigt hemtamt att höra den smattrande luftkylda svansmotorn. Lika hemtamt kändes värmen från värmekamrarna och den luftstyrda vindrutespolningen. Märkliga lösningar enligt dagens standard, men det känns på ett sätt riktigt skönt att bilen är så enkel och udda. Inga onödiga mätare och ett bagageutrymme som måste stuvas med förstånd om man ska få med allt man vill.

När grabbarna var små hörde det till nattningsrutinen att högläsa minst en bok innan de somnade. I ärlighetens namn blev det ofta flera böcker och en ständigt återkommande berättelse som lästes var Lilla Blå Bilen. Intrigen är enkel men spännande. I korthet rymmer en äventyrslysten blå VW:n iväg för att bada i havet och råkar ut för en hel del äventyr innan den åter är tryggt hemma.

Tydligen satte boken djupa spår i sinnet på den yngsta grabben. När han fick se den vita VW:n parkerad på garageuppfarten utbrister han: jaså du har äntligen skaffat den Lilla Blå Bilen. Enligt hans tonfall att döma måste jag därmed vara den lyckligaste människan i världen. Han har nog rätt – det är en riktig Lyckobubbla.

Robert Gustavsson

Fotnot: Artikeln har varit publicerad i Classic Motor nummer 11 2021. För att premumerara - klicka på länken nedan:

Länk: Prenumerera på Classic Motor

Märke: VW

Modell: 1303S

Kallas för: Lisen

Årsmodell: 1973

Kört sedan sist: 15 mil

Övrigt: Bilen är döpte en annan barnboksfavorit, Lisen kan inte sova, men det är en annan historia.

Det vältummade exemplaret av Lilla Blå Bilen har tuggmärken efter både barn och hundar, och jag har säkert läst den 100 gånger men numera är det barnbarnen som får höra berättelsen.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Koppla in instrumentpanel på Yamaha DT 50 MX

3 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Emil! Det du behöver är en givare till tempmätaren men eftersom en vattenkyld motor går svalare än en luftkyld så skulle en givare från DT 125 visa överhettning när din DT 50 har...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2022-02

  • Classic Motor 2022-01

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206