Stenkul med Monark Monarped!

Carro på byggvaruhuset fixade fram en passande kartong och hjälpte mig att lasta stenarna på Monarpeden.

Stenkul med Monark Monarped!

Publicerad

Det började egentligen med att två större stenar i vår kakelugn hade spruckit. De sprack för flera år sedan men i år föll de mer eller mindre samman i samband med sotningen. Nya stenar finns att köpa som reservdel men efter lite måttande så visade det sig att sex eldfasta tegelstenar skulle räcka till att återställa kakelugnens funktion.

Efter lite ringande fick vi napp - i ett byggvaruhus bara någon dryg mil bort fanns stenarna som behövdes. Hm... sex tegelstenar - det ryms ju på en pakethållare! Sagt och gjort - min Monark Monarped från 1953 rullades ut och sen bar det iväg. Det är så här en gammal moped ska användas - att göra nytta!

Resan tog 48 minuter tur och retur inklusive lastning och Monarpeden drog lasten på 14 kilo stenar utan att knorra.

Nu ska det äntligen bli brasvarmt i huset!

Fotnot: Under resan passerades så många aluminiumburkar i diket att resan kunde blivit betald av panten, men då Monarpeden saknar sidostöd fick burkarna ligga kvar...

Kartongen fixerades med ett kvalitetsband från nordens största veteranfordonstidning.

Hemma igen 48 minuter senare. Nu ska stenarna in i kassetten och drevas med stenull.

Så där! Nu är det klart för att elda igen. Vad gjorde man utan en moped?

On
Off

6 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Koppla in instrumentpanel på Yamaha DT 50 MX

3 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Emil! Det du behöver är en givare till tempmätaren men eftersom en vattenkyld motor går svalare än en luftkyld så skulle en givare från DT 125 visa överhettning när din DT 50 har...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2022-02

  • Classic Motor 2022-01

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206