Universallock till verktygslådan på MCB mopeder

Så här har Lennart löst det. Ett burklock!

Fråga: Hej Jim såg att du inte har något lock på din verktygslåda på din Topper. Här är en lösning så du slipper att ha en gummisnodd. Detta är min lösning på en Trapper. Det ligger en pianotråd runt i locket som går igenom hålet på läppen höger sida så det blir ett gångjärn.

Mvh Lennart Gustafsson

Svar: Hej Lennart! Jag har redan fått tag på ett originallock till verktygslådan på min Topper, men det där var ett bra tips. Jag körde ju länge med en gummisnodd över öppningen i verktygslådan. Den höll verktygen på plats, men skyddade ju inte mot regn och snö.

Burklocket är ju en snabb lösning om man bara vill ha det lite väderskyddat – dessutom är ju Sambal Oelek väldigt mumsigt! (tycker jag).

Jim Lundberg

Så här hade herr Lundberg löst det i början. En gummisnodd tvärs över hålet som höll trasan med verktyg på plats. Fungerade visserligen, men regn och snö hittade in och blötte ner trasan (och verktygen).
Nu ser det ut så här – ett originallock (nytillverkat) sitter på plats och skyddar verktygen mot väder och vind. Men ett burklock hade givetvis också fungerat!
Rulla till toppen