Den som spar…!

E-Typen för 20 år sedan. Införskaffandet av saknade delar har inletts. Men alla var inte så fräscha – eller ens rätt. Men med tiden så har E-Typen uppgraderats. Senast idag!

Ju mer jag håller på, desto mer börjar jag gå över till att rensa ut bland alla saker som jag samlat på mig. Att hela tiden behöva lyfta, flytta och hasa runt saker man sparat på sig i jakten på det man söker har fått mig att tröttna på detta sparande.

Men som alltid finns det undantag. Det började med att jag skulle utnyttja ett avrostningsbad med fosforsyra som jag använt till annat. Vätskan var välanvänd, men hade lite sting kvar. Hm… hade jag inte ett par rostiga nyckelknippor liggande på loftet? Japp – där låg de, diverse äldre nycklar till allt möjligt som legat lite fuktigt och därför fått en rosthinna.

Men när jag ändå var uppe på loftet började jag kika runt lite. Bakom en framskärm till en bil syntes ett mopedhjul. Var det ett Grimeca? Jodå – det var det. Men vänta – vad ligger där? En framskärm till en moped. Rostfri med C-profil. Men kan det verkligen vara… Är den till en MCB E-Type? Det kan inte vara sant!

Så här ligger det till: År 2003 köper jag en E-Type via en annons från Vetlanda. Egentligen var det inte en hel moped utan bara en ram med tank, bakskärm och en alldeles för låg limpa. Det som saknades samlades snart in och en orenoverad E-Type var snart körklar – ful, sliten men fungerande.

Under åren har E-Typen förädlats med rätt, och fräschare, delar. En av dem var framskärmen. Den första jag hittade på en marknad hade lite för många hål, men fick duga. Men förra året, 2022, kom jag på en grej. Jag fick en rätt bedagad bakskärm till en E-Type av en kille på Mellstaträffen i Borlänge för några år sedan. Skärmen var sprucken och trasig, men det visade sig att om jag klippte bort allt som var skadat så skulle den räcka till en framskärm.

Efter en stund med plåtsaxen var den bedagade bakskärmen omgjord till en framskärm. Men… Det visade sig att E-Typens bakskärm har en större radie än framskärmen. Med den omgjorda bakskärmen på plats så syntes det tydligt att den var ”lite för stor”. Nåja, denna skärm hade i alla fall färre hål, men den såg inte bra ut. När jag var ute och körde var känslan hela tiden: ”Hoppas ingen ser moppen i profil”.

Tills idag…

Det visade sig att framskärmen jag hittade på loftet idag var en originalskärm – och i bra skick! Tre minuter senare var denna skärm monterad. Jäklar vad roligt att få till en skärm som ser bra ut!

Kanske skulle man börja tänka om? Att det kanske är bra att spara på sig mer än man behöver – för i framtiden kanske det ju vara så att att det som stod i vägen idag kan behövas imorgon?

Tål att tänka på.

Jim Lundberg

Så här ska det se ut enligt 1975 års katalog. Framskärmen linjerar (hyfsat) med framdäcket.
Med en nedkortad bakskärm slapp jag en massa onödiga hål, men det visade sig tydligt att E-Typens bakskärm har en större radie än framskärmen. På mitten ligger skärmen nära däcket, men i ändarna går den ifrån – inte snyggt…
Men den som spar han har! Jag hade glömt bort att jag hade en originalskärm liggande bakom några karosseridelar till en bil. Nu jäklar ser E-Typen ut som den ska!
Rulla till toppen