Glada tillrop – och en förklaring

Sedan jag presenterade vinterbilen här på hemsidan och på Classic motors Facebooksida har jag fått idel glada tillrop. Det tackar jag för. Samtidigt fortsätter vårt långtidstest.

Ett urval av de kommentarer jag fått:

  • ”Är det en Norrlandsbil med tanke på att den ser rostfri ut?”
  • ”Du har i min mening alltså köpt en mycket bra bil.”
  • ”Mycket trevlig bil. Rosten har tagit de flesta.”

Med den starten var jag ju tvungen att riva lite mer i historien. I den dokumentation jag fått tillgång till (utan att kontakta Riksarkivet) kan jag utläsa att bilen togs ut i Södertälje den 29 oktober 1982. Det är alltså dags att snart fira primtalsfödelsedag.

Sedan sköts bilen om i Norrköping och i Stockholm och den sista servicen på fastlandet verkar göras i mars 1988. Då har bilen gått 120 265 kilometer.

Därefter blir det lite oklart, men några som heter Roger och Richard (arbetade de på samma ställe?) tar sig an bilen som fått en ny ägare på Gotland – och det är förmodligen där och då bilen undgår rostdöden. Jag kollade nämligen med en tidigare chefredaktör med anknytning till ön huruvida Vägverket saltar på Gotland, och det gör de inte. Eller också har ägarna på Gotland alltid tagit väl hand om bilen. Kanske är det en kombination.

IMG_5453-webb

Gott om plats i motorrummet, så oljebytet gick otroligt smidigt.

IMG_5446-webb

Lite bilarkeologi. Tänk när det kostade 50 öre att parkera.

IMG_5447-webb

Ska man åka utanför Sveriges gränser och har en gammal registreringsskylt måste man …

IMG_5452-webb

… komplettera med ett S-märke. Nostalgi.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Bilen kom sedan tillbaka till fastlandet och Stockholmstrakten i november 2020 och brukades där i några år för att till slut bli vår testbil.

Jag har också läst på lite mer om vagnen nu. Vår bil är en andra generationens Audi 80 och kallas B2. Första och andra generationen, B1 och B2 (nej, det är inte Bananer i pyjamas), har mycket gemensamt med VW Passat.

Det är för övrigt en Passat jag växte upp med under tonåren, en grönmetallic Variant av 1974 års modell, uppenbarligen en B1. Det förvånar mig att min pappa köpte första årsmodellen av en bil, för han var en försiktig general. Däremot har jag inget minne av att bilen gav upphov till några som helst problem. Den tog oss på semesterresor genom hela Europa. Och det är ju precis det jag ska göra nu. Och arbeta lite.

Dagen har därför bland annat ägnats åt lite förberedelser inför resan till Tyskland.

  • Mätarställning: 254 632
  • Kört sedan sist: 100 km
  • Gjort sedan sist: Bytt olja och filter, bytt torkarblad och rengjort vindrutan på insidan.
Rulla till toppen