Gör som Robert!

Har du en stund över? Testa en mopedpicknick!

I senaste numret av Classic motor (julinumret 2024) tipsar vår mopedredaktör Robert Gustavsson om att man ska företa en picknicktur med mopeden (eller motorcykeln om man så vill). Roberts tips är en termos med kokkaffe samt mackor med generöst med pålägg. Sedan stannar man i lämplig skogsbacke och har sin picknick – ensam eller med sällskap.

Jäklar! Det här brukar jag göra, men nu var det alldeles för länge sedan. Då jag redan tryckt i mig en smaskig lunch byttes mackorna mot en bulle. Kokkaffe fanns inte hemma så det blev bryggdito. Då naturen kan vara både knölig och lutande valdes det ut en moped med horisontell pakethållare där gofikat kunde dukas upp. E-Typen och Dakotan gick bort direkt med sina lutande pakethållare, Men Vickan, min trogna Victoria Luxus från 1959, var ju perfekt som campingbord med sin horisontella pakethållare av pressad plåt!

Kaffet bryggdes och bullen tinades – sen bar det iväg. Jag valde att stanna till på en höjd med lite utsikt över den uppländska slätten. Nästan 30 grader i skuggan och inte ett moln så långt ögat kan nå, för att citera Tomas Ledin. Väl framme dukades Vickan och bullen slank ner med hjälp av kaffet. Att samtidigt titta ut över naturen och höra fåglar (och flygplan…) är faktiskt rogivande.

Prova själv – två medarbetare på Classic motor kan inte ha fel 🙂

”Fika makes everything better” Påståendet på bullpapperet är verkligen sant. Ännu bättre blir det med en moped som inte bara går så där lagom sakta – den tar sig fram överallt (nästan).
Sommaren är här på riktigt och kombon gröna åkrar, röda lador och en himmelsblå moped med pakethållaren full med gofika är oslagbar.
Fast naturen kan vara hård och knölig. En mjuk stjärtlapp är bra att ha med sig på mopedpicknick.
Mums! En lagom kladdig bulle är aldrig fel.
Och så kaffet, förstås. Helst kokkaffe,
Rulla till toppen