Panthergenerator

Fråga

Hej!

Har en Panther 250 som saknar generator. Originalgeneratorn är både svårfångad och dyr med tanke på kvalité och effekt. Cykeln är inte original i övrigt så jag klurar på en ombyggnad. Liten bilgenerator monterad med rem och hemmagjord mellanaxel på fördelarens plats och sen en brytarlös tändning skulle vara optimalt ur utseendesynpunkt då det går att gömma generatorn

lite med en snygg kåpa.

Är detta möjligt och finns det någon smart lösning för tändningen som inte kräver en fördelare?? Hellre en ickeorginal fungerande cykel än en dammsamlare!

Magnus

Svar

Det är klart att hojen ska användas! Och din ”modifiering” går ju att ändra till original när/om de rätta delarna dyker upp. Det bör inte vara så knepigt att eliminera brytarna – kolla på www.boyerbransden.com De tillverkar brytarlösa tändsystem, och med dessa kan man mixtra lite med placeringen av givarna. Till exempel kan du driva generatorn med en tandrem (så att generatorn och motorn alltid har samma inbördes läge) och sätta den induktiva givaren i generatorns andra ände.

Jim Lundberg

Scroll to Top