Hjälp med Nortonrenovering

Fråga

Det kanske är som att svära i kyrkan, men är det rimligt att leja bort renovering av en veteranmotorcykel? Min far påbörjade renovering av en Norton från 1952. Alla delar finns (jag har kört hojen innan han tog isär den) och jag tror i princip alla delar är genomgångna. Kvarstår montering, och någon del måste kanske repareras.

Just nu är det mesta i delar. Återbyggnad är påbörjad. Ramen står med genomgången motor och hjul på. Pappa avled tyvärr innan han hann avsluta bygget.

Jag har behållit den och bestämt mig för att bygga klart. Nu med familj och barn inser jag att det bara inte finns tid. Tror ni det finns någon som är duktig på, och tycker det är kul att sätta ihop hojen mot ersättning? Eller blir det orimligt dyrt = bara att sälja delarna? Bor i Åkersberga norr om Stockholm. Kanske känner ni någon?

Med vänlig hälsning

Jonas

Svar

Hej Jonas!

Visst är det okej att leja bort en renovering om man själv inte har möjlighet att utföra den. Det är din motorcykel och då gör du som det passar dig. Tyvärr så kan det kosta en slant beroende vem som utför arbetet, och en billigare lösning är om man har någon snäll kompis som kan ta hand om objektet.

Men kan du inte behålla motorcykeln och ta fram den om några år när det lugnat ner sig hemma? Jag träffade din far för några år sedan i samband med renoveringen, och det verkade som om den där motorcykeln betydde mycket för honom.

Jag åker själv runt på min morfars gamla motorcykel och det är en speciell känsla att ta över någon närståendes fordon. Sälj den inte, om du frågar mig! Tyvärr har jag varken tid eller möjlighet att rycka in, men om någon läsare känner för det kan ni väl höra av er till jim.lundberg@classicmotor.se

Jim Lundberg

Rulla till toppen