Vattenskadad Volvo 740


Fråga:

Hej

Jag har en Volvo 740 GL 1990 som ej startar efter att jag körde igenom en stor mängd vatten. Jag har bytt fördelarlock, tändkablar, rotor, impulsgivare och tändstift, men den startar ändå inte. Det är bra gnista och den får bensin, dock blir stiften lite blöta och lamdalampan har börjat lysa.

Svar:

Hej

Stora mängder vatten och bilar går inte alltid ihop. Kör du med öppet luftfilter skulle jag gissa att du fått in vatten i motorn. Ta bort alla tändstift och nöt en halvminut på startmotorn så borde du få ut vattnet.

Men det kan också vara så att du fått in fukt/vatten i styrboxen när du körde genom vattnet. Kontrollera den och låna gärna en som du vet fungerar. Tändmodulen på hjulhuset kan också ha fått en rejäl dusch så gör samma sak med den.

Att lambdalampan lyser kan del bero på att lambdasonden är trasig, dels på att den inte får ström. Gör en felsökning med ett diagnosverktyg, alternativt ta bilen till en verkstad och be dem göra det, så får du fram felkoderna på bilen och kanske också lösningen på problemet,

Lycka till

Robert Gustavsson

Scroll to Top