Delar till Apollo 51 H

Fråga: Det är så att jag har ärvt min morfars Apollo 51H från 1950 med en Husqvarna 118cc motor. Min morfar plockade ner hela hojen i bitar 1979 och sedan blästrade han alla ramdelar och lackade dessa med rostskydds färg.

Nu till mitt lilla problem: Skall nu försöka få ihop alla delar och är inte helt hundra om jag har fått med alla delar då jag har kört fast när det gäller framgaffeln. Skall försöka få ihop fjädringen, men jag anser att jag saknar bultar på toppen. Så jag undrar om det finns att få tag i en sprängskiss som visar hur teleskopfjädringen är uppbyggd?

När det gäller damaskerna till fjädringen så är de av ”modell trasig” och jag undrar om det finns någon man kan komma i kontakt med för att få tag i nya.

Mvh

Anders, Motala

Svar: Tyvärr så har jag ingen sprängskiss på apollons framgaffel. Jag har kollat runt på nätet efter bilder på din hoj. På denna länk finns det bilder på en Apollo 51 H

https://www.pointcanada.com/mcveterama/arne.html

När det gäller damasker och andra gummidetaljer kan du kolla med Erland Lagerqvist på Rubbermek https://www.rubbermek.com/

Jim Lundberg

Scroll to Top