Förbannade pallasförgasare!

Fråga: Hej igen Jim! Nu misständer inte mopeden med ljuset på! Men jag har istället problem med den förbannade pallasförgasaren som är en mögkonstruktion med ett störande mässingrör i detta ynkliga insug! Den blöddrar när man skall köra igång. Det blir lite bättre när man tar bort luftfilter och luftburk! Jag vill gärna få tag i en encarwiförgasare som jag vet funkar kanon. Får snart sinnessjukdom på denna inlämnade moped. Jag ringde Jan-Erik Stål i Tidaholm och berättade om problemet och han kände igen detta med ett skratt!

mvh Walle

 

Hoppsan – här ligger pallasförgasaren inte bra till som det låter. Jag har liten erfarenhet av just pallasförgasaren, men har hört en del rykten om tveksam funktion. Rätt pallasförgasare till ILO-Piano heter P8/1 och har följande bestyckning:

Huvudmunstycke: 45

Spridarmunstycke: A 806

Kolla dessa munstycken innan den stackars förgasaren hamnar i soptunnan. En annan förgasare som satt på denna motor är Encarwi som du nämnde i frågan. Denna har följande storlek på huvudmunstycket: 45 (Encarwi A59) eller 48 (Encarwi S65). Förgasare och andra mopedrelaterade delar kan du annonsera efter gratis i Classic Motor, eller jaga på olika veteranmarknader.

Jim Lundberg

Scroll to Top