Hur mekar man egentligen med en Ciao?

Fråga: Hej Jim. Gissa om jag såg ut som ett frågetecken i helgen. Jag tog isär två ciao-motorer och upptäckte att de saknar tändplatta. Både ljusspolar och tändspolens generatorspole samt kondensator sitter fast i blocket. Det enda som går att ställa in verkar vara brytarna. Det är inte mycket bättre vad gäller förgasaren, en tomgångsskruv och ett munstycke är allt som finns (ja, det finns ju fler grejer men de är fasta). Hur attan mekar man med en sådan här motor?

Alla referenser blir svårtolkade då de inte stämmer med hur en Ciao Piaggio är uppbyggd. Försöker ändå att förstå och utvecklas som månskensmekaniker och hoppas finna en beskrivning av den annorlunda motorn som jag har.

Tack för all hjälp som jag fått av dig så här långt, det har varit toppenbra.

Joachim

 

Svar: På ett vis kan det vara skönt att det inte finns så mycket justeringsmöjligheter – det är färre grejor som kan krångla! Ciao-moppen har väl lite av Briggs & Stratton-konceptet i sig: Enkel, funktionell och lätt att tillverka.

Fast det finns en hel del fakta om dessa enkla mopeder. Gå in på https://www.mopedriders.org/html/manuals/piaggio/sm/piaggiosism.htm så hittar du en del nyttigheter.

Jim Lundberg

Scroll to Top