Regbesiktning av Chevrolet 1958

Fråga: Hejsan från en trogen läsare. Jag skall eventuellt köpa en Cheva från 1958 i så kallad mint condition… vad fan nu det innebär…

Men det har uppstått frågor kring registreringsbesiktningen och… jag förmodar att vi inte behöver uppfinna hjulet på nytt och att ni har skrivit spaltmeter om detta redan i samband med privat import.

Men hur hittar jag något?

Den här är förreggad så det finns svensk registrerings nummer. Men tydligen på registrerings besiktningen måste man ha en ”title” vilket inte verkar finnas till bilen. 

Tack på förhand.

Mikael Eriksson/Storvreta.

 

Svar: Vi gillar trogna läsare. Mint condition är en term som hämtats från myntsamlare och liknande och betyder att det är ocirkulerat – alltså direkt från myntpressen. Tyvärr slarvas det en del med begreppet inom hobbyn. Fordon som inte alls är i perfekt nyskick beskrivs ibland som mint condition, så granska bilen du tänker köpa riktigt noga.

Regler för privatimport finns på Transportstyrelsens hemsida. Där hittar du allt du behöver veta och är det något som inte är klart som korvspad, tveka inte att ta kontakt med Transportstyrelsen.

Att bilen saknar ”title” det vill säga den amerikanska motsvarigheten till registreringsbevis, är förstås inte bra. Men troligen är den redan inskickad till Transportstyrelsen. Ta reda på bilens registreringsnummer (alltså det tillfälliga) och vilket ärendenummer den fått vid den tillfälliga registreringen och kontrollera att alla papper är i sin ordning på Transportstyrelsen. Är de inte det kan du få problem vid registreringsbesiktningen.

Lycka till

Robert Gustavsson

Scroll to Top