Mystisk kula i Puch Maxi

Fråga: Här kommer en fråga jag inte tror ni klarar av 😉 eftersom de experter jag frågat redan inte vet svaret.

Renoveringen av Puch Maxin har gått på sparlåga ett tag men nu i våras/somras satte jag fart och började montera ihop den. Allt på plats med undantag av förgasaren där jag har stött på patrull. När jag rengjorde förgasaren (Bing 12) råkade en liten metallkula trilla ur den och försvinna i avloppet. Jäkligt retfullt, speciellt som det inte ska finnas några kulor enligt sprängskisserna heller. Gissar att det är någon plombering till en kanal någonstans. Men var?

Hittar ingen logisk placering. Det enda jag genom uteslutning kan komma till är att den ska sitta i kanalen som finns strax utanför flottörhuset och går in i flottörhuset. Och kan ha en funktion att kärvar flotttörnålen rinner bensinen ut, men luft kan inte komma för då tätar kulan.

 Så nu ställer jag mitt hopp till att du kan svara på var kulan ska placeras (och kanske mått på den). Har tagit några bilder på förgasaren för att du lättare ska kunna beskriva var kulan ska sitta och som jag gärna mejlar över till er.

 

 

Svar: : Har du testat med en stark magnet i avloppsbrunnen? Jag har varit inne på Bingfabrikens hemsida där de har tabeller och reservdelslistor, men där nämns ingen kula i en Bing1/12/278. Däremot finns det ett jättelitet bränslefilter i banjokopplingen ovanpå flottörhuslocket. Det är bara några millimeter i diameter. Kan det ha varit detta som du såg rulla ner i brunnen? Detta är gjort av mässingsduk som är omagnetisk så det går inte att fiska upp med en magnet.

Det finns även en annan lösning på problemet. Man kan hitta väldigt mycket saker i motorer som inte ska vara där. Ibland har sakerna hamnat där för att mekanikern hittade dem på arbetsbänken och trodde att de ska sitta i den aktuella detaljen, eller så har någon lagt in grejen för att jäklas med ägaren. Testa om moppen fungerar utan kulan.

Jim Lundberg

 

 

Scroll to Top