Export av Zündapp

Fråga:

Jag är förtjust i Zündapp KS 601, men bor i Norge. Det här fordonet är mycket sällsynt i Norge (finns kanske 4-5 stycken och inga ramar som är till salu). Jag saknar ramen och den kan jag nu få tag på i Sverige hos en kille som säger att den blev köpt på någon auktion för många år sen. Han vet inte var fordonet har varit registrerat och någon nummerskylt finns inte heller,  endast ramen med ramnumret.

Om jag skall importera ramen till Norge och använda den här, måste jag vid gränsen visa fram något papper som visar sista ägare och/eller att fordonet har varit påskyltad i Sverige.

Finns det något hopp om det här kan fixas? Eller vore det bättre att annonsera i Classic Motor efter en ram med papper?

Mvh
Jens Østli, Norge

Svar:

Det första du ska göra är att kontrollera med kundtjänsten hos Transportstyrelsen (telefon 0771-14 15 16) så att motorcykeln inte är kvar i registret. Det räcker med ramnumret för att kontrollera detta. Om den är registrerad måste den avregistreras. Vilka intyg och liknande som behövs då kan du få information om hos Transportstyrelsens kundtjänst.

Några papper som visar sista ägare, eller liknande behövs inte, men glöm inte att du måste lämna in en tulldeklaration till Tullen när du passerar gränsen. Kontrollera också med Tollvesenet (norska tullen) om de behöver några intyg eller liknande i det här fallet. Kontrollera också med den noska motsvarigheten till Transportstyrelsen om de behöver någa intyg för att registrera din Zündapp.

Som jag ser det ska det inte vara någon komplicerad sak för dig att få hem ramen.

Lycka till

Robert Gustavsson

Scroll to Top