List till Opel Admiral

Fråga: Jeg er en ivrig leser fra Norge, og lurer på om ni kan hjelpe meg. Jeg har siste ti årene holdt på med å restaurere min fars gamle Opel Admiral A, fra1968.

Jeg mangler kun hjulbuelist foran på høyre side og originale snobbringar for at bilen skal vere helt komplett og original.

Jeg har snart gitt opp å finne dette etter snart ti års søk. Særlig listen er viktig å få på plass på en ellers nå strøken bil.

Har du tips om noen som kan ha , ev. kan lage meg en slik list?

Robert Voldnes, Norge

 

Svar: Vad kul att du renoverar din fars gamla bil. Tyvärr har vi inte hört någon som nytillverkar hjulhuslister eller snobbringar till din bil. Efter vad jag förstår så passar de endast till Admiral 1965-1968 så marknaden är ganska liten. Jag antar att du har försökt leta på marknader, bland annonser och liknande. Det finns också en del firmor som specialiserat sig på delar till äldre Opelbilar, exempelvis Opus Motor (0246-200 42) eller Opeldelar (0290-373 11). Försök även att ta kontakt med någon av Opelklubbarna i Tyskland – de kanske har fler råd att ge dig.

En sista utväg skulle kunna vara, precis som du säger, att tillverka en ny list. Om den är av metall ska vilken skicklig plåtslagar som helst kunna tillverka en åt dig, men räkna med att det kostar en slant.

Lycka till

Robert Gustavsson

Scroll to Top