Hur mycket är en Raket Sport från 1962 värd?

Fråga: Står i begrepp att sälja min Crescent 1151 Raket Sport från 1962 svart/vit lackering. Den är renoverad efter alla konstens regler. Går fint i motorn. 

Frågan är vad den är värd ute på marknaden i detta skick. Man vill ju vara realistisk i vad man ska begära. För renoveringskostnaden får man ju se som läropengar och nerlagd tid som terapi.

/Tobias

 

Svar: Ett värde är svårt att uppskatta då man inte skärskådat mopeden i fråga. 

Värdering för försäljning är beroende av efterfrågan på modellen och då måste man titta till annonspriser och att de faktiskt sålts för de priser de annonserats ut för de senaste åren. Det finns ett allmänt intresse för Raketer inom hobbyn, dessutom en sport från -62  i svart är en ganska åtråvärd moped som intresserar allt från mopedsamlare till förstagångsspekulanter på en veteranmoped. En renoverad modell drar kanske mer till sig de som vill ha en fin körklar moped än samlare och ”fixa-självare”.

För att återgå till annonspriser så har jag sett 1151’or säljas på annons från allt mellan 5000- 13000 kr under de senaste åren och då har de sålts. Har även sett någon enstaka Raket Sport på annons för högre summor än tidigare nämnt, men är då inte säker på om de faktiskt bytt ägare eller om de fått stå kvar hos säljaren.

En Raket Sport i original bruksskick ligger runt 6-7000kr, ju finare moped desto högre värde och det högsta värdet betingar en mycket fin orörd originalmoped.

Om mopeden är renoverad till originalutförande, efter konstens alla originalregler med delar och färgkoder, rätt finish, dekaler o.s.v. så kan den nog gå att sälja för ca 12000 kr (+ – någon tusenlapp). Har det däremot tummats på del ”regler” eller att det finns saknade delar så minskar värdet med några tusenlappar direkt.

Lycka till med försäljningen!

Josefin Andersson

Rulla till toppen