Wici moped – hur många tillverkades?

Monark Monarped - dock utan dubbla avgasrör

Wici moped – hur många tillverkades?

Publicerad

Fråga: Hej. Jag har en Wici lyxmoped som tillverkades hos AB Heimburgs i Malmö Den har typbeteckning 309 F på ramen men den har inte långsadel och kromad tank och dubbla avgasrör. Men där är kromade fälgar. Den har en tvåväxlad ILO-motor med trampor. Jag undrar om ni kan ta reda på hur många som tillverkades 1959 eller 1960.

Mvh Ronny

 

Svar: Wici var ett varumärke som såldes av AB Heimburgs (Oscar Heimburg) i Malmö. Din moped är egentligen en "dekaltrimmad" Monark La Strada. Tyvärr så är det svårt att få fram uppgifter på hur många som tillverkats av just din modell som då heter Wici. Det ska vara om Heimburgs finns kvar i Malmö och har kvar uppgifter på hur många Monarkmopeder de beställde.

Monark själva heter i dag Cycleurope Sverige AB och lade ner mopedavdelningen 1992 och har tyvärr inga papper sparade. En del dokument kan möjligtvis ha hamnat hos Norsjö mekaniska.

Jim Lundberg

Monark La Strada 309 F från 1959 - tuff så det förslår.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Etanol vs gummi - Dag 3

5 kommentarer

Bengor: Hej ! När trafikmagasinet för många år sedan visade Saabs Bio Fuel /flexi Fuel modell sades att man konstruerat om motorn med andra typer av tätningar och gummislangar som anpassning till E 85. Sam...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206