Framvagnsinställning på Volvo PV från 1947

Fråga: Hej Jim. Jag håller på med en PV 1947 års modell åt en kompis. Nu är det så att vi inte får ordning på cambervinkeln. Det finns en excentrisk bult i övre bärarmen men det räcker inte för att få ut hjulet i överkant tillräckligt. Har kollat motorbrygga, bärarm och styrspindelhus finns inga skador eller onormala vinklar skulle behöva shimsa ut övre bärarmen, men vet inte var. Har du något förslag. Tackar på förhand

Krister Mac Donald

 

Svar: Jag har aldrig justerat framvagnen på Volvo PV/Duett, men om hjulet inte går att få ut i överkant genom justering kan det även bero på att ”tornen” (pilen) på framvagnsbalken är rostiga och har börjat vika sig in mot bilens centrum. Något som förekommer på denna typ av framvagn – särskilt i kombination med rallykörning. Om så skett kommer de övre bärarmarna att följa med inåt. Det övre bäramsfästet (nr 47) sitter ju med två skruv och kan nog inte flyttas inåt/utåt i sitt fäste på tornet..

Men det här är bara en gissning från min sida. Någon som har fler tips till Krister? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Rulla till toppen