Vad är det för hål i F & S förgasarna?

Fråga: Hej! När vi ändå diskuterar just denna F&S förgasare på bilden ovan, som har stora likheter med de mindre F&S förgasarna till Sachs olika 98:or och vissa äldre stationära Sachsmotorer, så har jag frågor om dessa.

Mitt i centrum på trottelloppets botten, där en traditionell Bing förgasare brukar ha sitt nålmunstycke. Där finns ett ca 1 mm stort hål som leder rakt ut under förgasaren. Vad har detta hål för uppgift? I min värld så kan det komma in tjuvluft den vägen rakt in i motorn utan att det passerar någon form av luftfilter. Vilken uppgift har detta lilla hål i botten på förgasaren?

På 98:orna finns dessutom två stycken lite större hål i trottel loppets överkant nära själva trottellocket. De är placerade i bakkant alltså mot insugningsröret.

Det är inget bondmek eller hemmafix då jag har kollat upp detta på flera olika förgasare av samma typ. Vilken funktion har dessa mystiska hål i F&S förgasarna?

MVH

Bengt

 

Svar: Vi har fått frågan tidigare (2014) och gjorde då en efterlysning som tyvärr inte gav några svar. Vi testar igen och ser om någon vet vad dessa märkliga hål har för uppgift.

Någon som vet? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Vad är det för hål i F & S förgasarna?
Ännu ett hål – här i botten.
Vad är det för hål i F & S förgasarna?
Hål sett inifrån.
Rulla till toppen