Förgasarpackning till Husqvarna Cornette

Kallstartanordningen "choken" (inringad) ska ha en gummipackning i botten som saknas i skissen.

Förgasarpackning till Husqvarna Cornette

Publicerad

Fråga: Hej! Jag har en Husqvarna Cornette från 1959 med tvåväxlad slidmatad äggmotor. Flödaren till förgasaren sitter med en vajer till styret där pyshandtaget sitter på många andra mopeder. Denna motor har alltid fått för mycket bensin i förhållande till luft i blandningen, vilket gör den svag och långsam... förgasaren plockades därför ner och rengjordes (rena mardrömmen att få itu flödaren!) men detta hjälpte inte.

Ett tag senare läste jag om att där skulle finnas en tätning i botten på flödaren, men vad jag minns så satt där ingen tätning på min. Min fråga är nu: Vilka dimensioner har denna packning och finns något liknande att få tag på? I så fall var?

MVH Erik. B

 

Svar: Jag är lite osäker på vilken modell av förgasare du har, men det kan vara en Bing 1/10/46 som syns på bilden. Jag tror att du menar choken, eller kallstartanordningen som det egentligen är, (nr 24, 25, 26) när du skriver "flödare" eftersom denna förgasare saknar flödare. Dessutom brukar inte flödarknappar ha någon tätning eftersom den sitter ovanför bränslenivån i flottörhuset.

Frågan har dykt upp tidigare och i kommentarsfälten under frågan Husqvarna Roulette med förgasarproblem så har våra kunniga läsare tips och mått på den packning du saknar.

Jim Lundberg

On
Off

13 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Svårstartad NV 36 med elektroniskt tändsystem

4 kommentarer

Bengor: Hej igen ! När det gäller 2-taktare så talar man ofta om förtändning bör hamna mellan mellan 20 ° – 30 ° Kanske skall nämna att om man tittar på mopeder så brukar förtändningen ligga mellan 20 ° -...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206