Vad är detta för Monarkmodell?

Fråga: Blir inte klok på monarpeder. Trodde jag köpt en 1955-årsmodell med Pilot FM504. Fick sedan reda på att ramen kom först 56. Beställde en handbok till en M56, men den är inte alls lik min. Hittade precis en annan fråga med en länkad sida. Där finns det en moped, M24 som ser identisk ut men min, fast fel motor. Kan min moped vara ett ihopplock, eller någon form av budgetmodell?

Svar: Hej. Monark provade flera motoralternativ på samma typ av ram. Din moped är en Monarped typ 54. Den hade Pilot FM 504-motorn och ram som din så den är absolut en äkta Monarped i originallack. Modellen är inte vanlig, men den finns med i Monarped katalogen från Cykel och sporthandlarnas riksförbund (CSR) över alla tillverkade modeller fram till 1964. Monarped 54 lanserades samtida som M24 och M34.

När det gäller instruktionsbok för modellen så går den under boken för M56 och M61 eftersom de också hade Pilotmotor, men när det gäller reservdelskataloger för kaross så är data för modell M24 och M34 mer lämplig eftersom de har lika ram och ramdelar.

Josefine Andersson

Vad är detta för Monarkmodell?
Modellblad ur CSR
Rulla till toppen