Honda MT 50 som dör på full gas

Fråga: Hejsan! Har en Honda MT50 1989 års mod! Som går riktigt dåligt efter halv gas och dör på full gas. Har bytt packningar vid cylinder och förgasaren har även bytt luftfilter, reedventiler, tändstift och tvättat tanken!

Huvudmunstycket i förgasaren var 55 och bytt till 60 nu eller om det ska vara 0,55 & 0,60? Men den gick utan problem för 15 år sedan! Någon som har tips eller idé vad som är fel? Kommer inte längre nu med min kunskap! Obs – den är inte trimmad!

Tias B.

 

Svar: Gör följande test: starta motorn och kör på full gas tills den stannar. Ta ur tändstiftet direkt. Är det blött så beror stoppet på att gnistan är för klen och då får man felsöka i tändsystemet, och är stiftet torrt så kommer det inget bränsle och då får man felsöka i bränslesystemet.

Om mopeden har stått i 15 år kan tank, bensinkran och förgasare vara full av tvåtaktsolja och/eller rostpartiklar – allt beroende på hur den förvarats och om den hade mycket bränsle i tanken när den ställdes undan. Bensin dunstar ju men oljan blir kvar. Gör en ordentlig förgasarrengöring till att börja med.

Jim Lundberg

Rulla till toppen