Ramlager till Volvo lastbilsmotor från 1960 talet

Fråga: Nu ska ni få nåt att bita i. Jag har en Volvo lastbilsmotor från 1960 talet. till den går det inte längre att hitta reservdelar utöver packningar etc. Trots idog sökning på nätet kan jag inte hitta någon firma som tillverkar ramlager och vevstakslager på beställning (lagerhalvor). Finns det verkligen ingen tillverkning av sådant, behovet måste ju vara stort

Staffan

 

Svar: Hej Staffan!Precis som du skriver är det svårt att idag hitta reservdelar till äldre tunga Volvofordon. Det gäller tyvärr inte bara motorer. Orsaken är att Volvo, till skillnad från Scania, under åren skrotat ut mycket av det man haft på lager. Av egen erfarenhet vet jag att redan för trettio år sedan var delar till Volvos tyngre fordon från 1950- och 60-talen bristvaror.

 

För att du snabbast skall få besked om var du kan finna ram- och vevstakslager och andra delar du kan behöva till din Volvomotor så skulle jag råda dig att leta upp och kontakta de som renoverar tyngre Volvo och fråga hur dessa löst problemet med reservdelar.

 

Hör gärna av dig och berätta hur det går då jag vet att fler är intresserade.

 

/Per

 

Rulla till toppen