Färgkod till Monark Blue Tourist

Fråga: Vad jag har hört så ska Monark Blue fighter ha nåt som heter Färg blå 97 (ny färgkod 2-komp härdlack LB9334 i Sikkens sortiment Blue Notte Metallic, Lamborghini. denna har dock utgått enligt Akso Nobel men jag har fått det som närmast fanns). Denna bröt jag innan jag ändrade mig och ska nu bygga en Blue Tourist, vilken färg hade dessa? Och skiljde dom sig mellan dom olika Monarkföretagen åt i denna färg?

För min ram där färgen nog är korrekt så är den av en ljusare sort och mera metallic-känsla än den jag sett på dom Blue Fighter jag har lyckats hitta på nätet, och bristen på Blue Tourist-bilder har gjort att jag inte kan bedöma dessa men min lack påminner mer om lacken på mopederna med ocean blå osv. som dom senare ISDT och Skoterett osv.

Thomas Hagberg

 

Svar: Monark hade på 1950-talet sin ”Blå serie” där tvåhjulingarna hade en lack som Monark kallade för ”Polykromatisk blå”. Jag har också sprungit på Monark tvåhjulingar som haft olika blå kulörer, men då har det varit Monarpeder som har haft ganska olika kulörer – någon ljusare, någon mörkare trots att de varit av samma årsmodell (1953).

Är det någon som brutit till en lack till en Blue Tourist och har en aktuell färgkod dom Thomas kan ta del av? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

(Thomas Monark kan du se i sitt fyndskick här)

Jim Lundberg

Färgkod till Monark Blue Tourist
På 1950-talet var Monarks tvåhjulingar lackerade i en blå kulör och följaktligen hette alla motorcyklar ”Blue”-någonting. Mopederna hette dock enbart Monarped utan någon anknytning till färger. Blue Tourist fanns med två motoralternativ: JB 150 (M77) och ILO 150 (M87).
Rulla till toppen