Frågor om Victoria Vicky III

Fråga: Hej!  Jag och min sambo har köpt en Vicky III med en Victoria MS 50 motor på och har några funderingar om denna moppe. Och är de några man ska fråga så är de ju er.
 
1. Vad ska de vara för kedja till själva drivningen (mellan drevet på motorn och drevet på bakhjulet) och finns de att köpa modellanpassade kedjor till dessa mopeder någonstans? När vi köpte mopeden så fanns inte den kedjan med tyvärr.

2. I vilka färger fanns Vicky III? Finns de några färgkoder för att få fram samma originalkulör?
På vår moped är Vicky kåporna på tanken ljusblå och resten av mopeden är blå-grön.
Ränderna är fortfarande kvar på mopeden så vi tror att de är originalfärg men vi vet inte säkert.

Tack på förhand // Vickan & Basse

Svar: Hej Vickan och Basse! Grattis till mopedköpet. Vicky III är en stilfull moped som dessutom är både trevlig för ögat och att köra.

1. Vicky III ska ha 415 kedja (1/2 x3/16). Du kan välja mellan 415 S som är tunnare eller den något grövre 415 H-kedjan. Antal rullar som anges i modellens tekniska data är 112 rullar. Denna längd får man själv kapa till.

2. Vicky III fanns enbart bara i en blå lackering. Nedan kan du se en bild på en Vicky III i originallack. Den kan hjälpa er att reda ut vilken kulör som är rätt. men det låter som att Vickykåporna är omlackerade. Om mopeden i övrigt är i gott skick kan ni prova att försiktigt rengöra med thinner eller våtslipa. Inget av dessa alternativ garanterar att originallack klarar sig oskadad.  Ibland löses även originallacken upp av thinnertvätt, men det gäller som sagt att gå varsamt fram.

Tyvärr har jag inte färgkoden för Vickyns blåa färg. Kanske någon av våra läsare har koden?

Josefine Amdersson

Frågor om Victoria Vicky III
Vicky III i originalskick. Bild från reportage i Classic Motor 2018.
Rulla till toppen